FAMILIE HISTORIE
De familie Van Zessen heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de houtvezelbranch, vader Van Zessen begon in 1957 op 18 jarige leeftijd te rijden met een Henschel, vrachtwagen. Nu, 43 jaar later, is hij nog steeds actief in de sector.
Dat handel en vervoer onze familie niet vreemd zijn bewijst opa hier met zijn Ford in 1925, op 18 jarige leeftijd was hij een van de eerste chaufeurs in loondienst; enkele jaren later kocht hij deze wagen en begon een transportbedrijfje. Later in de jaren 30 startte hij een Taxi bedrijf waarmee de prominenten van de streek werden vervoerd. In WO II ging alles verloren tot zijn kinderen en kleinkinderen de draad opnieuw oppiktenACHTERGROND INFO
De houtvezelindustrie is waarschijnlijk de eerste recyclage industrie die kort na de oorlog ontstond. Pas veel later begon men ook andere zaken te recycleren.
Vanaf de jaren '90 is er echt wel sprake van een recycling maatschappij. Wij zijn blij als houtrecycler bij te kunnen dragen aan dit proces dat het milieu van onze kinderen veilig stelt.
Meer dan 80 % van de houtresten komt terug in bruikbare materialen, de grootste verwerkers zijn de vezelplaatfabrikanten of verpakkingsfabrieken. ( Dit is een voorbeeld van hoe houtresten opnieuw een nuttige bestemming krijgen.) Denk maar aan strooisels in kippestallen en paardeboxen.
De houtvezels die worden gebruikt als strooisel voor de kippenstallen, worden na het leeghalen van de stallen gedroogd en daarna verpakt in zakken en uitgevoerd als grondversterkers. Zuid-Amerikaanse en Arabische landen kunnen hiermee hun gronden vruchtbaarder maken.


http://www.vanzessen.be
Click hier om toe te voegen bij favorieten